Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.
Отделно разтворете маята и захарта в топлата вода, добавете яйцето и меката мас, разбъркайте.
На етапи към тях прибавете брашното и замесете меко и еластично тесто, добавяйки още брашно, ако е нужно.
Разделете тестото на 4 еднакви оформени топки. Всяка топка разточете на не много тънка кора и нарежете на 6 триъгълни части.
Във всеки триъгълник поставете ивица от кашкавала и навийте на кифличка.
Така оформените домашни кифлички подредете в тава, постлана с хартия за печене, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 20 минути, до златист загар.
Страхотно вкусни и меки кифлички с мас и кашкавал!