Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорба в мултикукър херметик

Шкембе чорба в мултикукър херметик

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Шкембе чорба в мултикукър херметик
Снимка: Evgenia
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"След празниците добре ще ви дойде една шкембе чорбичка"

Необходими Продукти

  • шкембе - 800 г
  • прясно мляко - 1 л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло
  • червен пипер
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното шкембе се накисва в студено вода около 2-3 часа.

След това измиваме шкембето, поставяме го в мултикукъра и наливаме 2 л вода, добавяме и солта.

Пускаме на програма за готвене на месо за 40 мин.

Готовото шкембе изваждаме и режем на парчета, връщаме го отново при бульона.

В тиган си нагряваме масло и си правим запръжка с червен пипер.

Прибавяме прясното мляко и червения пипер и разбъркваме шкембе чорбата.

Готовата смес добавяме при шкембе чорба в мултикукър херметик и готвим на програма супа за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Радвам се,че Ви е харесало.
10.07.2022 10:40
Evgenia
Evgenia
Много добра рецепта! Шкембето стана наистина вкусно!
09.07.2022 22:55
1