Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Агнешка шкембе чорба в мултикукър

Агнешка шкембе чорба в мултикукър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Агнешка шкембе чорба в мултикукър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шкембе - 3 бр. агнешко
  • прясно мляко - 1/2 литър
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
  • оцет - 3 скилидки
  • чесън - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • чили - лют пипер на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което правим е да сложим да се сварят агнешките шкембета.

Поставяме ги в купата на уреда, наливаме вода, за да се покрият, нагласяме на програма Варене, с отброяване за 20 минути, посоляваме и затваряме капака.

След като е готово, премахваме двете шкембета, а останалото, трето оставяме, докато се развари още 10 минути.

Когато изтече и това време, вадим от купата агнешкия бульон, като прецеждаме и шкембето също.

Вземаме си пасатора и пасираме всичко.

Ето това пасиране ще ни послужи за сгъстяване на самата агнешка супа.

Прехвърляме отново в купата на уреда, прибавяме останалите две шкембета, които сме нарязали на ситно, нагласяме отново уреда на варене, за времето от още 10 минути.

Наливаме си прясното мляко и разбъркваме агнешката шкембе чорба.

Ако ви се види малко млякото, може да се налее още.

В тиган си поставяме маслото и олиото.

Оставяме да се разтопи маслото и добавяме червения пипер.

Не трябва да се държи много, за да не прегори.

Когато е готово, изсипваме запръжката в супата, прибавяме и пикантината и оставяме да поври до изтичане на времето, след което отстраняваме.

Когато шкембе чорбата изстине, ще видите как се е сгъстила и това се получава от блендирането на третото шкембе.

В случая не ползваме брашно, което е по-добрият вариант, защото брашното пречи на стомаха.

В съд си пасираме чесъна, прибавяме оцета и разбъркваме.

Когато поднасяме агнешката шкембе чорба в мултикукър, прибавяме от сместа с оцета и чесъна и поръсваме с лютият пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: