Начин на приготвяне
Затопляме млякото и водата и ги смесваме. От тази течност отделяме 1/2 ч.ч. и в нея начупваме маята и добавяме захарта и 2 с.л. брашно.
Разбъркваме и оставяме за 5 минути, за да се активира маята.
Пресяваме брашното в тавичка и добавяме солта. В средата оформяме кладенче и изсипваме сместа с маята вътре. Добавяме маста и останалото количество от млякото и водата. Разбъркваме и омесваме меко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да се надуе.
След това нарязваме тестото на 8 парчета и ги оформяме на топки.
Разточваме всяка топка на кора с дебелина около 1 см и я разрязваме на 6 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник поставяме по парче локум и навиваме на кифлички. По същия начин поставяме и по 1 ч.л. сладко.
Подреждаме кифличките в тефлонова тава.
В малка купичка разбиваме жълтъците и олиото и намазваме кифличките.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем в нея сладките кифлички за около 20 минути. След това увеличаваме на 200 градуса и печем още 10 минути.
Поръсваме нашите сладки кифлички с мас с пудра захар и сервираме.