Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Сръбски сладки кифлички

Сръбски сладки кифлички

VanjicaVanjica
Чирак
14120717
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски сладки кифлички
Снимка: Vanjica
1 / 2
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
28 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
58 мин.
Порции
20
"Кифлички, на които никой не устоя, така че и вие нямате шанс"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл
  • суха мая - 40 г
  • пудра захар - 250 г
  • сол - 20 г
  • олио - 200 г
  • масло - 250 г
  • брашно - 900 г + за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. яйчни
  • сусам - малко, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята и захарта в топла вода. Добавете половината брашно, половината масло и разбъркайте отново.

Добавете останалото брашно и се замесва тесто, което се залива с олио и се оставя за 10 минути. След това разделете тестото на три части. Разточете всяко парче в кръг.

Разделете останалото масло на равни части. На първия кръг намажете половината от маслото, покрийте с втория кръг, след това намажете с останалото масло и покрийте с третия кръг.

Притиснете отгоре и разточете тестото за кифли на по-голям кръг. Нарежете го на 4 и след това на 8 части и след това всяка на 2 или 3 части, в зависимост от това колко сладки кифлички желаете.

Завийте ги и след това ги поставете върху тава за печене, след това ги намажете с разбит жълтък и добавете сусам по желание.

Оставете да престои още 15 минути.

Печете 20 минути на 200°C. Намажете изпечените сръбски сладки кифлички с лъжица от останалото масло и ще омекнат още повече.

Сръбски сладки кифлички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: