Начин на приготвяне
Разбъркайте маята и захарта в топла вода. Добавете половината брашно, половината масло и разбъркайте отново.
Добавете останалото брашно и се замесва тесто, което се залива с олио и се оставя за 10 минути. След това разделете тестото на три части. Разточете всяко парче в кръг.
Разделете останалото масло на равни части. На първия кръг намажете половината от маслото, покрийте с втория кръг, след това намажете с останалото масло и покрийте с третия кръг.
Притиснете отгоре и разточете тестото за кифли на по-голям кръг. Нарежете го на 4 и след това на 8 части и след това всяка на 2 или 3 части, в зависимост от това колко сладки кифлички желаете.
Завийте ги и след това ги поставете върху тава за печене, след това ги намажете с разбит жълтък и добавете сусам по желание.
Оставете да престои още 15 минути.
Печете 20 минути на 200°C. Намажете изпечените сръбски сладки кифлички с лъжица от останалото масло и ще омекнат още повече.
Сръбски сладки кифлички!