Гръцко реване

valentina marinovavalentina marinova
Новак
325567
Гръцко реване1 / 3
03/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Реването от днешната ми публикация е много приятно на вкус и е изключително лесно за приготвяне. Ароматно, вкусно и поднесено с финес."

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 2 щипки
  • за сиропа
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • масло - 50 г
  • ванилия - 2 бр.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивайте яйцата със захарта 10 минути, докато сместа стане пухкава. Прибавете млякото и царевичния грис и разбъркайте бавно, докато поеме. След това добавете брашното с ванилията, канелата, настърганата лимонова кора.

Разбъркайте бавно, за да не спадне сместа. Сипете сместа в средна по размер намаслена тава и сложете да се изпече на 175 градуса за 30-35 минути.

Извадете вече изпеченото реване и оставете да се поохлади. Залейте го със сиропа, който се приготвя по следния начин:

Сварете в подходящ съд смесените вода и захар за 7 минути, добавете лимоновия сок, маслото и снемете от котлона. Добавете ванилията и оставете и той да се охлади.

След като залеете реването със сиропа, оставете да поеме 10 минути и поръсете с кокосови стърготини. Оставете гръцкото реване в хладилник за 4 часа преди да поднесете. Вкусът ми е невероятен.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
512
49
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Za vtori put go pravq poluchi se oshte po dobre!
01.01.2023 17:22
Violeta Kirova
Violeta Kirova
poluchi se dobre!
06.06.2017 22:06
1
Покажи всички подкоментари
Капри
Капри
Чудесна рецепта! Следвайте я точно както е описана и ще се получи. За начинаещите в сладкарството, един съвет - яйцата със захарта се бият с миксер до получаване на много гъста пяна. След това останалите продукти се разбъркват бавно с лъжица. Успех!
11.06.2014 14:28
9
Magi
Magi
Вчера пробвах рецептата, стана чудесно. Направих всичко, както е описано и стана без грешка, страхотно е. Не се слага бакпулвер на пандишпанов блат! При 6 яйца не знам за какво ти е набухвател, просто трябва сместа да се разбие добре с миксер 10 минути и после добавяш останалите продукти само с лъжица. Няма как да не стане. Поздрави и благодаря за споделената рецепта.
10.10.2013 15:21
10
1
1
Покажи всички подкоментари
Andrey
Andrey
Научи се да пишеш
11.08.2013 17:15
1
7
1
Покажи всички подкоментари
Milena
Milena
Стана едно нищо, трябаше да добавя бакпулвер, както си мислех.
10.07.2013 21:26
1
5
Таня
Таня
Реването става прекрасно. Обожавам го :)
03.07.2013 16:08
1