Начин на приготвяне
С помощта на миксер разбийте яйцата заедно със захарта.
Ще получите гъста, пухена смес, която ще уводи почти размера си от обем. Изсипете леко под ъгъл и прясно изцедения сок от портокал.
В отделен съд смесете всички сухи съставки - брашното, бакпулвера и гриса. Разбъркайте го хубаво.
Започнете да добавяте сухите съставки към яйчената смес. Добавяйте по малки порции, като разбърквате внимателно, за да не спадне обемът от разбитите яйца.
Вземете тавичката, я която ще изпечете гръцкия сладкиш. Дъното и намажете с малко масло или олио. Вариант е и да е застелите с хартия за печене.
Изсипете сместа и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Реването ще е готово след около 30-40 минути. Извадете го и оставете настрани да се охлади.
През това време направете сиропа. Смесете водата заедно със захарта и пакетче ванилия. Сложете на котлона и щом започне да ври, изключете, но оставете още 10 минути на топлия котлон. Разбърквайте на често.
Вече поизстиналото реване нарежете с остър нож на парчета. Залейте го с врелия захарен сок и оставете за поне час да попие добре.
При сервиране поръсете гръцкото реване с портокал с кокосови стърготини и / или резен портокал.