Начин на приготвяне
Кипнете 1 л подсолена вода и сварете в нея магданоза и целината.
Загрейте 100 мл олио и запържете пилешките бутчета до зачервяване. Извадете ги, приберете ги в затоплен съд, а в сгорещената мазнина сложете ситно нарязаните лук и ябълка. Добавете малко от магданозената отвара, обелените и нарязани картофи и задушете до омекване.
В отделен съд загрейте останалото олио и запържете до златисто брашното. Разредете го с отвара от магданоз, до получаването на гладък сос. Кипнете, варете 10-15 минути на тих огън, след което сложете вътре бутчетата, черен пипер и сол на вкус. Оставете ястието да къкри на тих огън до омекване на месото.
Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със сметаната. Добавете кърито и настърганото индийско орехче и заедно със задушените лук и ябълки ги добавете към пилешките бутчета.
Свалете ястието от котлона. Поднася се с гарнитура задушен ориз.