Червено пиле къри

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Червено пиле къри
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пикантно пилешко месце със сос си търси задушен ориз или друга подходяща гарнитура, за да изненада приятно гостите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • лют червен пипер - 3 ч.л.
  • къри - 2 г паста
  • бяло вино - 200 мл
  • сол - на вкус
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват и месото се нарязва на едри парчета. Лукът се нарязва на шайба.

В подходящ съд, в който ще готвите ястието, сипвате олиото и оставяте да загрее.

Когато е готово, запържвате лука за кратко. След това добавяте месото. Когато побелее от всички страни, добавяте подправките и посолявате на вкус.

Лютивият вкус зависи от вас, аз слагам малко. След като овкусите месото, наливате виното и оставяте да къкри, докато не изври. Ястието се сервира докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: