Пиле с къри

МартинМартин
Новак
318
Пиле с къри1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Супер вкусна рецепта за пиле с къри за всички онези, които обичат да експериментират в кухнята"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г.
  • къри - (на прах) 2 - 3 с.л.
  • сметана - (за паста) 150 мл
  • соев сос - (по - светъл, за да не се разваля текстурата)
  • сол
  • захар - на вкус
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • манатарки - сушени (ако нямате не е фатално)
  • брашно - около 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото на малки кубчета около 1х1 см. Мариноваме със зехтин, соев сос, малко захар и малко сол. Оставяме ги така около 1 час в хладилника. Накисваме предварително манатарките във вода и след като набъбнат, ги отцеждаме.

В тиган слагаме зехтин. Слагаме пилешкото БЕЗ маринатата и го оставяме да се задуши до побеляване.

Прибавяме манатарките, целите скилидки чесън, (ако е зима, може да го накълзате на дребно за по-наситен аромат), както и лука, нарязан на кубчета.

В чаша смесваме кърито и брашното. Доливаме сметаната и бъркаме до получаване на еднородна смес.

Прибавяме сметановата смес в пилешкото и намаляме силата на котлона на най-ниска степен.

Оставяме да къкри около 5 минути и пилето с къри е готово.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Вкусно!
15.05.2023 20:20
Наталия
Наталия
За първи път правя къри и на всички в къщи им хареса рецептата. Браво! Ще го готвя често.
31.07.2013 09:14