Салата с диня и песто от мента

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
459
3
13/10/2020
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете плода от динята от кората, почистете от семките и нарежете на кубчета. По възможност използвайте много добре ледено охладена диня.

Кравето сирене също нарежете на парчета и добавете над динята. Подправете с малко черен пипер.

В кухненски блендер или друг вид пасатор сложете предварително измитите листа мента, 1/3 от орехите, скилидката чесън и зехтина.

Добавете щипка сол и пасирайте до получаваме на еднородно песто от мента.

С пестото залейте плодовата салата от диня. Поръсете с останалите орехови ядки и поднесете.

Салата с диня и песто от мента украсете с листенца прясна мента

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
2.31 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар