Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Студена салата с диня

Студена салата с диня

Студена салата с диня
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Ефектна, много ароматна салата - истински микс от вкусове и текстури, който отлично се комбинира с бяло вино"

Необходими Продукти

  • диня - 2 големи резена
  • сирене - 100 г
  • босилек - 4 стръка
  • сол - 1 щипка хималайска
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От резените диня с остър нож се сваля кората и се премахват семките. От месото на динята се изрязват 4 еднакви по размер кубчета.

От сиренето също се изрязват кубчета, като се гледа по размер да са като тези от динята.

Измиват се листа босилек и се накъсват в дълбока купа заедно с магданоза. Добавя се щипка хималайска сол, зехтин и балсамов оцет. Пасира се на песто.

В плоска чиния с лъжица се оформя кръг от босилековото песто. Отгоре се нареждат кубчета от сирене и диня като пъзел. Охлажда се и сервираме. Уникално вкусно, лятно и ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: