Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Задушени градински чушки

Задушени градински чушки

ДаниелаДаниела
Новак
43834
Задушени градински чушки
Снимка: Даниела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.

Необходими Продукти

  • чушки - около 1 кг
  • кромид лук - 2 - 3 средно големи глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 40 г да се покрие дъното
  • сол - трапезна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Градинските чушки се нарязват на ивички. Кромид лук се нарязва на шайби, а чесънът се нарязва на ситно.

Загрява се зехтинът в подходящ съд за задушаване, слага се, първо, нарязания лук. След това се добавят нарязаните скилидки чесън.

Изчаква се малко, да се задушат и да омекне лукът, след което се добавят и нарязаните чушки.

Разбърква се с дървена лъжица 3-4 пъти. Когато видимо чушките омекват, се прецежда от зехтина и се сервира. Посолява се, може по желание да се добавят и други подправки като листа босилек или мащерка.

Задушените чушки с лук са подходящи за предястие, гарнитура или като самостоятелно ястие.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: