Начин на приготвяне
Печеният патладжан с кисело мляко и кайма е идеален за уютна вечер у дома, когато ни се хапва нещо едновременно вкусно и полезно.
Количеството на продуктите на плънката е приблизително, всеки може да използва количество по свое усмотрение.
Патладжанът се разрязва на две по дължина. Всяка част отгоре са нарязва с нож на ромбчета, поръсва се със сол и черен пипер и се намазва със зехтин.
Пече се около 30 мин на 180.
Каймата се запържва, овкусена със сол, черен пипер, магданоз, розмарин, босилек и мащерка.
Киселото мляко се овкусява с малко чесън - може скилидка, може и на прах.
Запеченият патладжан се намазва с кисело мляко, поръсва се с каймата и се украсява с червени чушки и магданоз.
От тези лесни пълнени патладжани се получава страхотно предястие с патладжан, подходящо за всеки специален повод и не само!
Източник: Ирена Георгиева - Кулинарна мрежа