Понички със захарна глазура

15/10/2020
"Ако се вгледате по-внимателно в поничките, ще видите как захарната им глазура образува думите изяж ме"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции11
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г разтопено
  • сол - щипка
  • ванилия - 2 бр.
  • Глазура
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захарни пръчици - 3 пакетчета /или шоколадови/
* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

Затоплям добре прясното мляко и добавям 1 с.л. от захарта и 1 с.л. брашно. След това разчупвам маята и я оставям да утрои обема си.

В купа пресявам брашното и солта. Отделно разбивам яйцето и останалата захар. Добавям и стопеното масло и ванилията.

След като маята е готова, я изсипвам в брашното и добавям яйчената смес. Замесвам меко, нелепнещо тесто.

Оставям да втаса във фурната на 50 градуса, на отворена врата, за около 45-50 мин. След това премесвам и разточвам на кора с дебелина 1 см.

Правя кръгчета с чаша, а с капачката от олио правя средата.

Оставям ги за 10-15 мин. да се надигнат и пека в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 мин. или до зачервяване. Вадя ги и ти оставам за 5 мин. да изстинат.

През това време правя глазурата, като в купа слагам захарта, водата и сока. Разбивам до смесване на съставките.

Всяка поничка топя от едната страна в глазурата и ръся със захарни или шоколадови пръчици за украса.

Поничките със захарна глазура са невероятни вкусни!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар