Начин на приготвяне
За направата на поничките пресяваме брашното в дълбока купа.
Оформяме кладенче в средата и изливаме прясното мляко, което предварително сме затоплили и в него сме разтворили маята.
Слагаме една лъжица захар, киселото мляко, счупваме яйцата и започваме да бъркаме с лъжица.
Получава се меко и лепкаво тесто.
Гребваме от тестото с помощта на супена лъжица и пържим поничките в сгорещено олио.
Изваждаме готовите понички върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина.
За крема слагаме млякото да заври и към него добавяме ванилиите и захарта.
От яйцата и брашното правим кашичка, като добавяме и малко вода.
Изсипваме яйчената смес при врящото мляко и енергично разбъркваме, докато кремът се сгъсти.
Сваляме крема от огъня и добавяме маслото. Разбъркваме и оставяме да изстине.
Разрязваме понички с глазура от баварски крем през средата и мажем с малко от крема.
Подреждаме ги в чиния и внимателно ги покриваме с крем.