Начин на приготвяне
Натрийте свинските пържоли с черен пипер и мащерка и ги оставете върху кухненската дъска, за да са на стайна температура поне 15 минути.
Загрейте две лъжици зехтин на силен огън в тиган с дебело дъно. Изпечете до златисто пържолките за около 2-3 минути от всяка страна. Накрая може да намалите огъня и за допечете за още малко, ако пържолите са по-дебели. Така ще сте сигурни, че няма да останат сурови отвътре. Ако са тънки, не им е нужно много време, за да са готови.
Извадете месото и намалете огъня до слаб/умерен.
Деглазирайте с брендито и сложете маслото. Когато се разтопи добавете лука нарязан на тънки полумесеци, лимоновата кора и щипка сол.
Бъркайте от време на време до омекването на лука, а ако е нужно сложете още мазнина.
Сипете захарта, разбъркайте и след минута сложете и ябълките - небелени и нарязани на тънки парченца - не и прекалено, за да не се разпаднат. Всъщност зависи какъв сорт използвате - в случай, че прецените, че кората им е твърде дебела може и да ги обелите.
Сипете малко вода, около 1 и 1/2 кафена чашка и оставете ябълките да омекнат, но не и да стават на каша, за да е красиво на вид ястието. За да стане сполучливо е много важно самият тиган да е по-голям /широк - лукът и ябълките да не са на дебел пласт.
Сервирайте още топлите свински пържоли с ябълките и лука, а отстрани украсете всяка чиния с редукция от сладко вино за допълнителна сладост и разкош.
Добър апетит!