Начин на приготвяне
Добре сварените и обелени кестени се смилат фино в блендер заедно със прясното мляко, рома и лъжица течен мед по желание.
Сметаната се слага на слаб огън и в нея се разтапя шоколада. Горещата смес се излива при кестените и отново се пуска блендера за кратко, за да стане кремчето съвършено фино. Ако е гъсто може да се налее още мляко или сметана.
Налива се в малки чашки и когато изстине се прибира в хладилник за 1 нощ, за да стегне. Въпреки това този шоколадов крем остава много нежен и по-течен. Ако го предпочитате съвършено стегнат, просто докато е още топъл му добавете 4 грама хидратиран желатин.
Поднесете този ефирен десерт украсен с натрошени парченца от кестени.
Да ви е сладко! Кремът от кестени с шоколад и сметана е готов.