Постна картофена супа с пащърнак

18/10/2020
"Бягаме към магазина за картофи, че открихме тази страхотна рецепта за постна картофена супа"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 278
  • Преглеждания за месеца1277
  • Преглеждания за седмицата1138
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества
Картофена Супа

Начин на приготвяне

1. Лука, стъка целина, чесън и домат (обелен) се смилат на кашичка в блендер.

Моркова и пащърнакът се обелват и нарязват на малки кубчета, а картофите на по-едри.

Листата от магданоз и тези от целината се накълцват, а дръжките на магданоза се запазват.

2. Мазнната се загрява на умерен огън и в нея се задушават с малко сол смлените зеленчуци, докато се сгъстят. Добавят се морковите и пащърнакът, запържват се за минута - две и се налива около 1.5 л. вода. Ври 15-20 минути и се добавят картофите. Долива се вода.

3. След още 15 минути се сипва оризът, предварително измит от нишестето и половината от накълцаните свежи листа целина и магданоз плюс вегетата. Супата се вари още 20 минути.

4. Брашното се разбива в растителното мляко с щипка сол. Налива се в супичката, подправя се с черен пипер и девесил и ври още около 5 минутки, за да се сгъсти леко и стане мътна. Разбира се, ако я предпочитате бистра, може да избегнете брашното и млякото.

5. Картофената супа се поднася гореща, поръсена с останалите зелени накълцани листа.

Добър апетит!

Постната картофена супа с пащърнак е готова.

Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
7.99 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да рендосате, отговорът е един - висококачествено шестранно кухненско ренде от неръждаема стомана, което дълго ще ви служи вярно

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар