Шоколадов кекс Зебра с глазура

Дени_ДДени_Д
Новак
4
33
10
13
20/10/2020
"Единственото, което обичаме повече от шоколадов кекс, е шоколадов кекс Зебра с глазура - ще ни разберете, щом го опитате"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 779
  • Преглеждания за месеца673
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд слагаме яйцето, содата в млякото, добавяме и млякото към яйцето, олиото, захарта, ванилията и брашното, разбъркваме всичко с лъжица (без миксер).

След като сме получили еднородна смес, разделяме сместа на две части, като в една от тях слагаме какаото или кафето.

ПРИГОТВЯНЕ НА ШАХМАТА:

Поставяме в намазнената форма (или подходящ съд) 2 лъжици от жълтата смес, върху тях две от кафявата, отново две от жълтата върху кафявата и така, докато свършат двете смеси.

След като сместа се е разстлала по съда, вземаме един шиш (може и клечка за зъби) и започваме да минаваме през сместа, първо, отвътре навън, а после и отвън навътре, за да се получи цвете...ще покажа снимки как трябва да се прави.

Печем зебра сладкиша за около 30 минути на 200°С.

След като изпечем кекса, го оставяме малко да изстине, и го заливаме с течен шоколад.

Оставяме шоколадовия кекс Зебра с глазура на хладно.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар