Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с ябълкова основа

Чийзкейк с ябълкова основа

Чийзкейк с ябълкова основа
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ароматен чийзкейк с ябълкова основа и нежен крем - перфектната комбинация за сладкиш"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • извара - 200 г
  • скир - 400 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • стафиди - 100 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • банани - 2 бр.
  • лимонова захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето със захарта. Добавяме киселото мляко, ванилията, бакпулвера и оризовото брашно.

Обелваме ябълките, нарязваме ги на едро и ги сипваме в сместа.

Разпределяме сместа в тефлонова кръгла тавичка с отлепящо се дъно.

Печем на 200 градуса 25 минути. Оставяме да се охлади и отлепваме от стените и дъното. Оставяме блата във формата.

Смесваме изварата, пудрата захар, лимоновата захар и скира.

Намачкваме бананите и ги добавяме.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го, за да се разтопи, и го наливаме в крема.

Разбъркваме добавяме стафидите и изсипваме върху блата във формата.

Заравняваме диетичния чийзкейк и с лъжицата правим въртеливи движения отгоре.

Прибираме нашия чийзкейк с ябълкова основа в хладилника за 1 нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: