Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай с хрупкава основа

Ябълков пай с хрупкава основа

Ябълков пай с хрупкава основа
Снимка: Петя Георгиева Дадачева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Денят обещава да е сладък, съдейки по този страхотен ябълков пай"

Необходими Продукти

  • За основата
  • масло - 125 г
  • ябълки - 2 бр.
  • бисквити - 1 пакет
  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • За украса
  • плодове - според сезона
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и го изсипваме в тавата, нареждаме бисквитите, върху тях слагаме ябълките (обелени и почистени), нарязани на колелца.

Яйцата смесени със захарта разбиваме с миксер, добавяме сухите съставки (брашно, ванилия, бакпулвер и сода) и разбъркваме до получаването на хомогенна смес, след което я изсипваме върху основата.

Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса 40 мин.

След изпичане се гарнира с плодове и разтопен на вода баня шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: