Начин на приготвяне
В купа слагаме маскарпонето и пудрата захар. Разбъркваме хубаво. Добавяме кафе еспресо и екстракт от ванилия. Разбъркваме.
В блендер слагаме бишкотите и смиламе. Добавяме ги към сместа и разбъркваме хубаво. Слагаме купата във фризера за половин час.
В купичка пресяваме какао, в което ще овалваме сладките орехчетата.
С малка лъжичка взимаме от сместа, правим топче и притискаме в средата. Слагаме малко течен шоколад, затваряме и оформяме. Овалваме в какао.
С клечка за зъби правим чертички, за да придобие вид на черупката на орех.
Щайгата е от бутертесто. Изрязваме форми и преди печене намазваме с какао, смесено с малко вода. По-този начин се създава ефектът на дърво.
Тирамису трюфели Орехчета са чудесни за всеки делник и празник!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа
Коментари