Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Тирамису трюфели Орехчета

Тирамису трюфели Орехчета

Тирамису трюфели Орехчета
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Изящни отвън, вкусни отвътре - перфектното описание за тези тирамису трюфели Орехчета"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • кафе еспресо - 30 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • бишкоти - 140 г
  • какао
  • течен шоколад
  • за щайгата
  • бутертесто
  • какао
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме маскарпонето и пудрата захар. Разбъркваме хубаво. Добавяме кафе еспресо и екстракт от ванилия. Разбъркваме.

В блендер слагаме бишкотите и смиламе. Добавяме ги към сместа и разбъркваме хубаво. Слагаме купата във фризера за половин час.

В купичка пресяваме какао, в което ще овалваме сладките орехчетата.

С малка лъжичка взимаме от сместа, правим топче и притискаме в средата. Слагаме малко течен шоколад, затваряме и оформяме. Овалваме в какао.

С клечка за зъби правим чертички, за да придобие вид на черупката на орех.

Щайгата е от бутертесто. Изрязваме форми и преди печене намазваме с какао, смесено с малко вода. По-този начин се създава ефектът на дърво.

Тирамису трюфели Орехчета са чудесни за всеки делник и празник!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много креативно!! Поздравления и едно голямо браво!
23.10.2020 19:07