Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Домашни орехчета с карамелен крем

Домашни орехчета с карамелен крем

Домашни орехчета с карамелен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
25
"Опитайте и ще разберете защо всички са полудели по тези ароматни домашни орехчета с карамелен крем"

Необходими Продукти

  • За орехчетата
  • масло - 60 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо угасете содата в киселото мляко. Когато шупне с изброените продукти замесете лепкаво тесто.

С помощта на две кафени лъжички се гребе от тестото и оформят малки топчета, като предварително се маже формата с масло. Готовите орехчета изчакайте да изстинат и напълнете с крем.

Поръсете слепените сладки с пудра захар.

За крема:

Разтопете на котлона захарта до карамел, като внимавате да не загори карамелът, защото ще горчи. Отделяте 400 мл прясно мляко и разбивате в него брашното с тел.

Добавете останалото мляко при карамела и връщате на котлона. Изчакайте да заври и сложете брашното.

Когато се сгъсти, изключете котлона и сложете ванилията и маслото. Разбъркайте добре.

Изсипете в порцеланова купа, покрийте плътно със стреч фолио и изчакайте да изстине (това се прави, за да не хване карамеленият крем коричка).

Домашните орехчета с карамелен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Тази рецепта ме връща в детството с нотка приятна носталгия. Изглеждат чудесно! Поздрави!
13.11.2017 15:51
1