Начин на приготвяне
Лукът и чорбаджийските чушлета се почистват и кълцат на много ситно или се смилат в блендер с олиото и магданоза.
Кълцаното месо или кайма се слага в купа, към него се чукват яйцата, добавят се подправките и наситнените зеленчуци с магданоза. Хубаво се разбърква до хомогенност и се доовкусява. Престоява от 2 часа до 1 нощ в хладилник.
Намазнява се обилно форма за кейк или пудинг. Аз използвам правоъгълната гладка форма от силикон, за да ми е по-лесно. Сместа се сипва вътре и заравнява. Консистенцията трябва да е сравнително по-рядка от такава за кюфтета.
Пудингът от месо се пече на водна баня, покрит с алуминиево фолио, първоначално 1 час на 160 градуса, после температурата се увеличава до 175-180 градуса и печенето продължава докато забележите, че е стегнало.
Около пудинга ще видите отделена течност от конденза, тя помага за готвенето и през първия етап е нужна.
Боднете с метално шишче и ако излиза чисто, пудингът е почти готов. Остава да махнете фолиото, да изсипете, ако има повечко течност отстрани около месото, и да увеличите фурната до 190-200 градуса, за да хване хубав и апетитен загар.
Поднесете този пудинг от месо като основно ястие, акомпанирайки го със подходящ сос и салата.
Също така може да се консумира и студен, но леко отпуснат на стайна температура, така би бил подходящ за бирено мезе.
Добър апетит!