Начин на приготвяне
Приготвяне:Включете фурната да загрява на 180 °C.
Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Не мажа хартията с масло, но ако не сте сигурни във вашата, намажете. Размерът на тавата няма значение. Блатът е с диаметър около 24 см.
Отделете белтъците от жълтъците. Използвайте две купи.
Добавете към жълтъците крема сиренето, бакпулвера и солта. Разбъркайте с бъркалка, не с миксер, и оставете настрани.
Разбийте белтъците хубаво на сняг.
Първо, вземете малко от разбитите белтъци и ги прибавете към жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула.
Изсипете сместа с жълтъците при белтъците и объркайте с шпатула на ръка. Разбърквайте бавно и внимателно! Получава се пухкава смес.
Изсипете сместа в тавата и оформете кръг с помощта на шпатулата. Оформям кръг с диаметър около 24 см.
Пече се около 10-15 минути, но това зависи от фурната. Моята е газова!
Намажете кето блата с доматеното пюре, гарнирайте с месото, чушките, меслините и настържете чедър отгоре.
Върнете да се доопече кето пицата. Тук включвам само горния реотан на фурната.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия