Начин на приготвяне
Апетитна лимецова пица с четири сирена.
Квасът се разбърква с топлата вода.
Прибавя се захарта и солта.
Разбърква се много добре и се оставя за 30 мин., за да шупне.
След шупване на кваса, сместа се изсипва в брашното.
Замесва се меко тесто за пица, като се прибавя периодично зехтина.
Тестото се слага в набрашнена купа, завива се с фолио и се оставя за 1 час, за да удвои обема си.
След като втаса, тестото се разделя на три части.
Всяка част се разточва върху набрашнена повърхност.
Слага се в предварително намазана със зехтин тава за домашна пица.
Зехтинът за сос - 100 мл, с червения пипер се разбъркват с пасатор.
След като се постави в тавата, пицата се намазва със соса от зехтин и червен пипер.
Поръсва се с чесън на прах.
Отгоре се нарежда натрошеното сирене и рикота.
Моцарелата се нарязва на кръгчета и се нарежда по края.
В средата се слага настърган на едро кашкавал.
Поръсва се с босилек и риган.
Печем пицата със сирена в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато краищата на пицата се изпекат до златисто.