Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Четири сирена

Пица Четири сирена

Пица Четири сирена
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Преброихме ги - точно четири са и пицата е наистина страхотна"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г тип 500 или такова за пици
  • топла вода - 250 мл
  • мая - 1/2 кубче жива
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • кашкавал - 100 г настърган
  • топено сирене - 100 г
  • пикантно сирене - 50 г
  • моцарела - 100 г
  • домат - 1 голям
  • риган - 1 ч.л. сух или пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбивате маята със захарта, солта, малко от топлата вода, зехтина и една с.л. от брашното и оставяте на топло да шупне.

В купа или друг подходящ съд пресявате брашното, за да се аерира (насити с кислород), правите кладенче и изсипвате шупналата мая, като постепенно добавяте и останалата вода и месите до получаване на гладко и средно меко тесто, което оставяте покрито с влажна кърпа и на топло до удвояване на обема си.

След което премесвате отново и разточвате на правоъгълна кора, която поставяте в намаслена тава, като издърпвате леко краищата настрани, за да се оформи малък ръб. Домата режете на шайби и подреждате върху тестото, така че да го покрие.

Отгоре редите изброените сирена, като завършвате с настъргания кашкавал. По желание може да завършите пицата с шайби домат и задължително се поръсва с риган.

Пече се около 20 минути в предварително загрята на максимум фурна, за да се доближим максимално близо до температурата, на която се пекат пиците в пещ за пици.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: