Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Парени понички със сладко от круши

Парени понички със сладко от круши

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Парени понички със сладко от круши
Снимка: Ася Заевска
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"За парените понички гласуваме с две ръце, щом ни питате какво искаме за закуска днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 370 г
  • захар - 100 г + за поръсване
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 2 с.л. + за намазване
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • карамфил - 3 зрънца
  • сладко от круши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, захарта и бакпулвера.

Разтопете маслото в млякото (на среден огън), добавете и карамфила.

Снемете от огъня, извадете зрънцата и започнете да добавяте на части към брашното.

Постепенно замесете меко тесто. Оставете го да си почине 30 мин.

Разделете тестото на 12 топчици.

Всяка топчица разтегнете, сложете в средата 1 ч.л. от сладкото, затворете и отново оформете на топче.

Така приготвени, подредете поничките в предварително намаслена и поръсена със захар тенджера/тава и добавете хладка вода (водата трябва да покрива поничките ~ 1 см.).

Захлупете и оставете на слаб огън за 20-25 мин или до готовност на парените понички със сладко от круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: