Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с манатарки и сушени домати

Ризото с манатарки и сушени домати

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Ризото с манатарки и сушени домати
Снимка: Ники
2 / 3
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ризото с манатарки, което винаги ще заема специално място в сърцето и на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • манатарки - 50 г сушени
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бекон - 150 г
  • чери домати - 10 бр.
  • сушени домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките заливаме с 1 л топла вода и оставяме за около 30 минути.

Ориза почистваме и измиваме. След като манатарките набъбнат, ги оцеждаме от водата и ги задушаваме за 2-3 минути в 3 с.л. масло.

В останалото масло запържваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме ориза и накрая манатарките. Добавяме виното, щом се изпари, наливаме поетапно от водата, в която сме киснали манатарките, и така, докато свърши гъбения бульон.

Бекона нарязваме на кубчета и запържваме заедно с предварително накиснатите сушени домати.

Яйцата ги изпържваме в нагорещен тиган, а чери доматките задушаваме в мазнина с малко риган.

В чиния слагаме част от ризотото, малко от плънката с бекон и сушени домати.

Слагаме едното яйце и част от чери доматките.

Поръсваме с черен пипер.

Поднасяме ризото с манатарки и сушени домати с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Получи се вкусно и ароматно ризото. Благодаря за интересната идея.
29.10.2020 08:23
1
1
Покажи всички подкоментари