Начин на приготвяне
Манатарките заливаме с 1 л топла вода и оставяме за около 30 минути.
Ориза почистваме и измиваме. След като манатарките набъбнат, ги оцеждаме от водата и ги задушаваме за 2-3 минути в 3 с.л. масло.
В останалото масло запържваме нарязаните на ситно лук и чесън.
Добавяме ориза и накрая манатарките. Добавяме виното, щом се изпари, наливаме поетапно от водата, в която сме киснали манатарките, и така, докато свърши гъбения бульон.
Бекона нарязваме на кубчета и запържваме заедно с предварително накиснатите сушени домати.
Яйцата ги изпържваме в нагорещен тиган, а чери доматките задушаваме в мазнина с малко риган.
В чиния слагаме част от ризотото, малко от плънката с бекон и сушени домати.
Слагаме едното яйце и част от чери доматките.
Поръсваме с черен пипер.
Поднасяме ризото с манатарки и сушени домати с чаша вино.
Коментари