Свински гърди в глинен гювеч

27/10/2020
"Богато гювеч, в който има и свински гърди - сервираме и с нетърпение очакваме да видим доволните изражения на всички"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 237
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Загрейте тиган с 3 с.л. зехтин и го запържете до златисто. Извадете и заделете.

Обелете картофа и го нарежете на колелца. Изпържете ги от двете страни в същата мазнина.

Извадете и също заделете. Добавете ориза и пържете до прозрачност.

Върнете месото вътре и налейте 5.5 ч.ч. вода. Добавете подправките и изчакайте да заври. Прехвърлете в гювеч.

Подредете колелцата картоф отгоре, нарежете домата (също на колелца) и сложете цялата глава чесън.

Печете гювеча в студена фурна на 250 градуса за около 10-15 минути, а след това намалете на 190-200 и печете до готовност.

Сервирайте в дълбоки чинии свинските гърди в глинен гювеч с лимон и чеснова майонеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар