Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гърди в глинен гювеч

Свински гърди в глинен гювеч

Свински гърди в глинен гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Богато гювеч, в който има и свински гърди - сервираме и с нетърпение очакваме да видим доволните изражения на всички"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 200 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • картоф - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • нахут - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • шафран
  • чесън - 1 глава стар
  • мащерка
  • розмарин
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Загрейте тиган с 3 с.л. зехтин и го запържете до златисто. Извадете и заделете.

Обелете картофа и го нарежете на колелца. Изпържете ги от двете страни в същата мазнина.

Извадете и също заделете. Добавете ориза и пържете до прозрачност.

Върнете месото вътре и налейте 5.5 ч.ч. вода. Добавете подправките и изчакайте да заври. Прехвърлете в гювеч.

Подредете колелцата картоф отгоре, нарежете домата (също на колелца) и сложете цялата глава чесън.

Печете гювеча в студена фурна на 250 градуса за около 10-15 минути, а след това намалете на 190-200 и печете до готовност.

Сервирайте в дълбоки чинии свинските гърди в глинен гювеч с лимон и чеснова майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: