Печени пирожки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Печени пирожки
Снимка: Аника Войт
2 / 5
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
20
"Печени пирожки, чийто аромат събужда всеки у дома с усмивка, защото подсказва какво има за закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 25 г
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • Пълнка
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • За намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете млякото го температура до приятно топла температура. В него добавете 3 с.л брашно и маята (натрошете я с пръсти).

Разбъркайте до каша, покрийте с чиста кърпа и оставете на топло място за около 20-30 минути.

През това време пресейте брашното, добавете към него солта и захарта. Прибавете разтопеното масло и счукайте ядно яйце. Към тези продукти добавете и втасалата мая.

Омесете меко и еластично тесто. То не бива да залепва по ръцете ви, ако е така, има нужда от още малко брашно. Завийте тестото и оставете отново за половин час на топло за втасване.

В отделна купа пригответе плънката. Настържете с ренде кашкавала и сиренето. Объркайте ги с две яйце до получаване на каша.

Включете фурната на 180 градуса.

Разточете тестото на тънък лист с дебелина около 1 см. С ринг изрежете от него кръгове.

Във всеки кръг сложете по една с.л от плънката. Покрийте и запечатайте добре с половината част от кръга.

Подредете пирожките в тава. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с малко сусам.

Сложете тавата на средна решетка в предварително загрятата фурна на 180 градуса.

Гответе до златист загар вашите печени пирожки за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: