Начин на приготвяне
Стоплете млякото го температура до приятно топла температура. В него добавете 3 с.л брашно и маята (натрошете я с пръсти).
Разбъркайте до каша, покрийте с чиста кърпа и оставете на топло място за около 20-30 минути.
През това време пресейте брашното, добавете към него солта и захарта. Прибавете разтопеното масло и счукайте ядно яйце. Към тези продукти добавете и втасалата мая.
Омесете меко и еластично тесто. То не бива да залепва по ръцете ви, ако е така, има нужда от още малко брашно. Завийте тестото и оставете отново за половин час на топло за втасване.
В отделна купа пригответе плънката. Настържете с ренде кашкавала и сиренето. Объркайте ги с две яйце до получаване на каша.
Включете фурната на 180 градуса.
Разточете тестото на тънък лист с дебелина около 1 см. С ринг изрежете от него кръгове.
Във всеки кръг сложете по една с.л от плънката. Покрийте и запечатайте добре с половината част от кръга.
Подредете пирожките в тава. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с малко сусам.
Сложете тавата на средна решетка в предварително загрятата фурна на 180 градуса.
Гответе до златист загар вашите печени пирожки за около 20 минути.