Свински джолан с картофи и зелен боб

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
29/10/2020
"Този свински джолан с картофи си е страхотна покана за вечеря, на която никой не би могъл да устои"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца374
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете обезкостения джолан. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, оваляйте в брашно.

Нагрейте олиото в тава - тенджера с капак, и запържете джолана от двете страни до златисто кафяв цвят.

Преместете джолана в чиния и в същото олио прибавете ситно нарязания лук, скилидките чесън, нарязания на кубчета морков и нарязаните на едри парчета картофи, задушете за кратко.

Прибавете замразения зелен боб и обелените и смлени домати, разбъркайте.

Налейте виното и прибавете дафиновите листа, посолете на вкус зеленчуковата смес.

Поставете джолана в средата на тавата, поръсете с мащерка и риган на вкус.

Покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за 90 минути до готовност на месото.

Сервирайте свинския джолан с картофи и зелен боб с чесново кисело мляко!

Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Модерна, практична и с незалепващо покритие - мечтаната универсална тава за всяка кухня

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар