gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с картофи и зелен боб

Свински джолан с картофи и зелен боб

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k13k20
Свински джолан с картофи и зелен боб
Снимка: Мария Симова
1 / 4
29/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Този свински джолан с картофи си е страхотна покана за вечеря, на която никой не би могъл да устои"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете обезкостения джолан. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, оваляйте в брашно.

Нагрейте олиото в тава - тенджера с капак, и запържете джолана от двете страни до златисто кафяв цвят.

Преместете джолана в чиния и в същото олио прибавете ситно нарязания лук, скилидките чесън, нарязания на кубчета морков и нарязаните на едри парчета картофи, задушете за кратко.

Прибавете замразения зелен боб и обелените и смлени домати, разбъркайте.

Налейте виното и прибавете дафиновите листа, посолете на вкус зеленчуковата смес.

Поставете джолана в средата на тавата, поръсете с мащерка и риган на вкус.

Покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за 90 минути до готовност на месото.

Сервирайте свинския джолан с картофи и зелен боб с чесново кисело мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: