Аджем пилаф

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Аджем пилаф
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • пилаф - 100 г
  • ориз - 100 г
  • фиде - 1 шепа
  • доматено пюре - 5 с.л. равни
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрика
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусяваме с черен пипер и сол, омесваме и правим малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно.

Фидето запичаме в сух тиган до кафеникав цвят. Ориза и пилафа почистваме и измиваме.

В тенджера си запържваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме доматеното пюре, наливаме вода. Прибавяме ориза, пилафа и фидето.

Овкусяваме с подправките. Щом водата заври, добавяме и кюфтенцата.

Готвим аджем пилафа на тих огън до готовност при често бъркане, да не загори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: