Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Чеснови бутчета в гювеч под капак

Чеснови бутчета в гювеч под капак

Чеснови бутчета в гювеч под капак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
30/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2
"След чеснови бутчета не чухме нищо друго освен, че днес ще се хапва много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр
  • бира - 1/2 кутийка
  • чесън - 1 глава
  • краве масло - бучка
  • сол
  • подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги посолете от двете страни. Поставете ги в гювеча.

Поръсете ги с подправката за пиле и ги натъркайте от двете страни.

Налейте бирата. Начупете чесъна на скилидки, като оставите последната люспа.

Нарежете кравето масло. Затворете с капака гювеча печете в студена фурна на 250 градуса за 15-20 минути.

Намалете след това на 170 и оставете пилето в гювеч за 2 часа.

Махнете капака, увеличете на 200 градуса и печете още 10 -15 или до зачервяване.

Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте чеснови бутчета в гювеч под капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: