Начин на приготвяне
Вземете йенска форма за печене и я намажете добре с масло. В тенджера кипнете пилешкия бульон и половината сметана.
Смесете добре останалата сметана с подправката за пиле и брашното, изсипете сместа и тенджерата и разбъркайте, докато сосът се сгъсти.
Полученият сос изсипете в голяма купа, добавете 250 мл вода и киноа.
Разбъркайте всичко добре и прехвърлете сместа в подготвената форма за печене.
Нарежете пилешките гърди на тънки ивици и сложете върху сместа от киноа.
Овкусете ястието с пиле с подправките и печете във фурната за 30 минути.
Докато киноата и пилето се пекат, бланширайте съцветията броколи във вряща вода за една минута, след което веднага охладете със студена вода.
Извадете формата от фурната и проверете дали е готово. При необходимост печете още 10-15 минути.
Когато киноата и пилето са почти готови и сосът се сгъсти, добавете броколи и малко вода (не повече от 250 мл)
Поръсете готовото пиле с киноа и броколи с настъргано синьо сирене и печете, докато сиренето се разтопи.