Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с киноа и броколи

Пиле с киноа и броколи

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пиле с киноа и броколи
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Прескачаме в годините на кулинарната история, поднасяйки добре познатото пиле, но този път в компанията на киноа и броколи"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • киноа - 90 г
  • броколи - 400 г
  • пилешки бульон - 500 мл
  • сметана за готвене - 250 мл
  • подправка на пиле - 1 ч.л. суха
  • брашно - 70 г
  • вода - 500 мл
  • зелени подправки - 2 ч.л. смес
  • синьо сирене - 50 - 70 г
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете йенска форма за печене и я намажете добре с масло. В тенджера кипнете пилешкия бульон и половината сметана.

Смесете добре останалата сметана с подправката за пиле и брашното, изсипете сместа и тенджерата и разбъркайте, докато сосът се сгъсти.

Полученият сос изсипете в голяма купа, добавете 250 мл вода и киноа.

Разбъркайте всичко добре и прехвърлете сместа в подготвената форма за печене.

Нарежете пилешките гърди на тънки ивици и сложете върху сместа от киноа.

Овкусете ястието с пиле с подправките и печете във фурната за 30 минути.

Докато киноата и пилето се пекат, бланширайте съцветията броколи във вряща вода за една минута, след което веднага охладете със студена вода.

Извадете формата от фурната и проверете дали е готово. При необходимост печете още 10-15 минути.

Когато киноата и пилето са почти готови и сосът се сгъсти, добавете броколи и малко вода (не повече от 250 мл)

Поръсете готовото пиле с киноа и броколи с настъргано синьо сирене и печете, докато сиренето се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: