Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки филенца. Овкусете го със сол и черен пипер на вкус.
Загрейте тигана с малко олио и запържете телешкото месо за 2-3 минути. Извадете го в решетъчна лъжица и го отделете настрани.
В същата мазнина задушете почистените и нарязани на ситно лук и морков. Щом омекнат, добавете и нарязаните на ситно чушки. Чесъна и гъбите добавете последни в тигана.
Не забравяйте да разбърквате от време на време. След около 15 мин. от добавянето на зеленчуците върнете в тигана и телешкото месо.
Гответе телешкото тиганаки още половин час, като разбърквате от време на време. Добавете по желание малко нишесте, разтворено в вода. Изчакайте да се сгъсти и изключете котлона.