Начин на приготвяне
Почистете пуешкото бутче от перата. С остър нож направете не много дълбоки разрези, да отрежете малко от кожата и част от месото.
Нарежете на ситно чесъна с розмарин, добавете листенцата мащерка, черен пипер и малко настъргана лимонова кора.
Поръсете повърхността на бутчето с нарязани билки като разнесете по цялото бутче и под част от кожата .
Поставете ги в съд, подходящ за хладилник, намажете бутчето с масло и покрийте със стреч фолио. Оставете го да почива в хладилника поне 4-6 часа или дори по-добре през нощта.
Когато е добре овкусено, прехвърлете го в съд за печене.
Поръсете черен пипер, добавете сол и лют червен пипер, пресния розмарин и мащерка клонче, малко екстра върджин зехтин, дафинов лист и бира на дъното
Обелете морковите и ги подредете около маринованите пуешки бутчета. Тук е моментът, ако желаете, да добавите и картофки!
Покрийте съда с алуминиево фолио и направете няколко малки дупки, за да предотвратите готвене на пара. Трябва да се запече под фолиото, не да се задушава.
Поставете в гореща фурна на 180 градуса за 60-70 минути. Обърнете и подправете бутчетата със соса от готвенето поне 2-3 пъти по време на печенето.
Отстранете алуминиевото фолио и увеличете температурата на фурната до 200 °. Продължете да готвите още 30 минути, докато пуешката кожа придобие приятен тъмно златист цвят. Продължете да поливате със соса от време на време.
Оставете да почине във фурната с отворена врата за 10 минути, след което го нарежете. Поднесете пуешкото бутче с бира на фурна с печените моркови, задушени броколи, брюкселско зеле или зелена салата.
Разбира се може и с печени картофки както ви е вкусно. Насладете се !