Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с панчета и гъби

Пуешки бутчета с панчета и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пуешки бутчета с панчета и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Глезим цялото семейство с пуешки бутчета, на които компания правят панчета, гъби и ароматен сос"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр. обезкостени, но оставена кожа
  • панчета - 170 г /на кубчета/
  • шалот - 1 бр., фино нарязан на кубчета
  • гъби - 400 г нарязани
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • мащерка - 3 стръкчета
  • подправка за пиле - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пуешките бутчета, измийте ги добре, подсушете и мариновайте със сол черен пипер, мащерка . Подправете бутчетата с подправка за пилешко месо.

Намажете обилно с масло. След това поставете маринованите бутчета в тава за печене .

Поставете ги във фурна на 200 градуса.

На всеки 15 минути с лъжица нанасяйте от разтопеното масло върху бедрата.

Извадете бедрата, когато вътрешната температура достигне около 70-80 градуса. Оставете ги да си починат, докато приготвяте соса.

В тиган с двойно дъно гответе панчета, докато стане хрупкава. Извадете от тигана и оставете настрана, но оставете мазнината в тигана.

Сотирайте шалота и гъбите в мазнината от панчета в тигана, докато омекнат. Добавете виното и продължете да готвите, добавяйки и 2-3 супени лъжици масло.

Разбъркайте, докато течността се редуцира и стане хубав гладък сос. Ако желаете повече сос, увеличете виното до 1 и1/2 ч.ч. и добавете 1 ч.л. брашно или царевично нишесте.

Извадете готовите печени бутчета и ги нарежете на медальони или тънки резенчета, не е задължително да са перфектни.

Подредете пуешките бутчета с панчета и гъби в чиния и покрийте със соса.

Съвет: Можете да използвате сместа от гъби с панчета за почти всичко! Опитайте с пилешко месо или с любимата си паста. Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: