Начин на приготвяне
Вземете пуешките бутчета, измийте ги добре, подсушете и мариновайте със сол черен пипер, мащерка . Подправете бутчетата с подправка за пилешко месо.
Намажете обилно с масло. След това поставете маринованите бутчета в тава за печене .
Поставете ги във фурна на 200 градуса.
На всеки 15 минути с лъжица нанасяйте от разтопеното масло върху бедрата.
Извадете бедрата, когато вътрешната температура достигне около 70-80 градуса. Оставете ги да си починат, докато приготвяте соса.
В тиган с двойно дъно гответе панчета, докато стане хрупкава. Извадете от тигана и оставете настрана, но оставете мазнината в тигана.
Сотирайте шалота и гъбите в мазнината от панчета в тигана, докато омекнат. Добавете виното и продължете да готвите, добавяйки и 2-3 супени лъжици масло.
Разбъркайте, докато течността се редуцира и стане хубав гладък сос. Ако желаете повече сос, увеличете виното до 1 и1/2 ч.ч. и добавете 1 ч.л. брашно или царевично нишесте.
Извадете готовите печени бутчета и ги нарежете на медальони или тънки резенчета, не е задължително да са перфектни.
Подредете пуешките бутчета с панчета и гъби в чиния и покрийте със соса.
Съвет: Можете да използвате сместа от гъби с панчета за почти всичко! Опитайте с пилешко месо или с любимата си паста. Насладете се!