Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Понички с глазура от баварски крем

Понички с глазура от баварски крем

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Понички с глазура от баварски крем
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"От време на време обичаме да отправяме поглед към поничките с баварски крем - и ние сме хора, а те си имат и глазура"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - около 600 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на поничките пресяваме брашното в дълбока купа.

Оформяме кладенче в средата и изливаме прясното мляко, което предварително сме затоплили и в него сме разтворили маята.

Слагаме една лъжица захар, киселото мляко, счупваме яйцата и започваме да бъркаме с лъжица.

Получава се меко и лепкаво тесто.

Гребваме от тестото с помощта на супена лъжица и пържим поничките в сгорещено олио.

Изваждаме готовите понички върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина.

За крема слагаме млякото да заври и към него добавяме ванилиите и захарта.

От яйцата и брашното правим кашичка, като добавяме и малко вода.

Изсипваме яйчената смес при врящото мляко и енергично разбъркваме, докато кремът се сгъсти.

Сваляме крема от огъня и добавяме маслото. Разбъркваме и оставяме да изстине.

Разрязваме понички с глазура от баварски крем през средата и мажем с малко от крема.

Подреждаме ги в чиния и внимателно ги покриваме с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: