Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем.
Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте.
Добавете разтопеното, но не горещо масло, разбъркайте отново до гладка еднородна смес.
Покрийте дъното на форма за торти (24 см в диаметър) с хартия за печене.
Намажете стените и хартията с масло. Почистете ябълките от семенната част, нарежете на кубчета и ги поставете на дъното на формата равномерно.
Поръсете с 4 с.л. захар и 2 с.л. кокосови стърготини, отгоре сипете кексовото тесто, заравнете.
Поставете формата с ябълковия сладкиш в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 20 минути до готовност.
Вкусен и мек сладкиш ябълков карамел, който ще ви грабне от първата хапка!