Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков карамелен сладкиш

Ябълков карамелен сладкиш

редакция:
Ябълков карамелен сладкиш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вярваме, че всеки заслужава да опита от този разкошен сладкиш, дори и непослушните деца"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • какао - 1 с.л.
  • за карамела
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер или тел. Добавяме олиото, кисело мляко с разбита в него сода. Накрая се добавя и брашното. Разбърква се добре на гладка смес. Отделя се 4 с.л. от сместа и в нея се разбърква какаото.

Във форма за кекс сипваме захарта, слагаме на котлона да се карамелизира, добавя се маслото и разбъркваме.

Ябълката се обелва и нарязва на тънки резени, които се нареждат върху карамела.

Отгоре сипваме бялата смес, върху нея с лъжица шарим с кафявата смес. Пече се в загрята фурна 180 градуса за 25 минути - проба с клечка.

Изваждаме и се обръщаме в чиния! Вашият ябълков сладкиш е готов.

С ябълки препоръчваме да опиташ също нашия ябълков кекс или си приготви страхотен домашен ябълков оцет без консерванти и Е-та.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: