Начин на приготвяне
В средно голяма кръгла тавичка се слагат 2-3 супени лъжици захар, да покрият дъното.
Тавата се поставя в предварително загрята фурна, докато се карамелизира захарта.
Изважда се от фурната и много бързо в карамелизираната захар се разтопява половин пакетче краве масло.
Отгоре се нареждат предварително нарязани на филийки ябълки, които се подреждат под формата на ветрило за нашия ябълков сладкиш.
Върху тях се изсипва смес от счукани на едро орехи, стафиди и канела.
Приготвя се смес от 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 и 1/2 ч.ч. брашно, бакпулвер и ванилия.
Изсипва се в тавата и обърнатия сладкиш се пече 40 минути на 180°C.
След като поизстине опеченият сладкиш, се обръща в друг съд (табла) и се украсява по желание.
Аз използвах за украса на обърнатия ябълков сладкиш кокосови стърготини и захарни пръчици.