Начин на приготвяне
Кестените се измиват и се поставят в тенджера с вода. Варят се около 20 мин.
След като времето мине, котлонът се изключва, но капакът остава затворен за още половин час. Така според моя опит кестените се белят най-лесно.
Обелете кестените и отделете на страни.
Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно.
Зехтинът се слага в тенджера и се загрява на средно силна степен. Щом температурата е достигната, поставяме лука, моркова и чесъна, да се задушат.
Щом зеленчуците омекнат, се добавят обелените ядки от кестените и се налива около половин литър вода. Супата се подравя със сол и черен пипер на вкус, както и със суха мащерка.
Намаляхме котлона на слаб огън и оставяме супата с кестени да ври около половин час.
Когато веган супата от кестени е готова, се пасира до еднородна смес.
Сервира се топла.