Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Веган супа с кестени

Веган супа с кестени

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Веган супа с кестени
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Лесна за приготвяне и много апетитна веган супа не от какво да е, а от кестени"

Необходими Продукти

  • кестени - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 2 ч.л. суха
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кестените се измиват и се поставят в тенджера с вода. Варят се около 20 мин.

След като времето мине, котлонът се изключва, но капакът остава затворен за още половин час. Така според моя опит кестените се белят най-лесно.

Обелете кестените и отделете на страни.

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно.

Зехтинът се слага в тенджера и се загрява на средно силна степен. Щом температурата е достигната, поставяме лука, моркова и чесъна, да се задушат.

Щом зеленчуците омекнат, се добавят обелените ядки от кестените и се налива около половин литър вода. Супата се подравя със сол и черен пипер на вкус, както и със суха мащерка.

Намаляхме котлона на слаб огън и оставяме супата с кестени да ври около половин час.

Когато веган супата от кестени е готова, се пасира до еднородна смес.

Сервира се топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: